Transfernieuws

'Sassuolo strikt Uruguayaans talent om vertrek van oud-PSV'er op te vangen'

'Sassuolo strikt Uruguayaans talent om vertrek van oud-PSV'er op te vangen'

10-06-2022 23:14

Sassuolo is dicht bij het vastleggen van Agustín Álvarez. De Uruguayaanse spits komt over van Peñarol en moet de Italiaanse club ruim tien miljoen euro kosten. Álvarez wordt gehaald als eventuele opvolger van Gianluca Scamacca. De oud-PSV'er is gewild door meerdere clubs en kan zomaar vertrekken. 

Dat weet transferexpert Fabrizio Romano te melden. Scamacca (foto) speelde bij het O17- en O19-elftal van PSV en vertrok vervolgens naar Sassuolo. In 2019 werd de aanvaller nog een seizoen door PEC Zwolle gehuurd. Scamacca heeft inmiddels het nationale elftal van Italië bereikt en heeft met de Nations League een groot platform gevonden om geïnteresseerde clubs te laten meekijken.

De 21-jarige Álvarez wordt door Sassuolo als een geschikte opvolger gezien. De Uruguayaanse spits speelde dit seizoen veertien wedstrijden op het hoogste niveau in Uruguay en scoorde daarin één keer. Ook gaf hij één assist. Het contract van Álvarez loopt door tot 2024, vandaar dat de spits ruim elf miljoen euro moet opbrengen. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!