Nieuws

Eindelijk witte rook uit Parijs: PSG presenteert opvolger voor ontslagen Leonardo

Eindelijk witte rook uit Parijs: PSG presenteert opvolger voor ontslagen Leonardo

10-06-2022 12:32 Laatste update: 12:35

Wat al langer in de lucht hing, is nu wereldkundig gemaakt door Paris Saint-Germain: Luis Campos is officieel aangesteld. Hij krijgt de titel 'voetbaladviseur' en is de opvolger van de onlangs ontslagen technisch directeur Leonardo.

Het takenpakket van de bestuurder omhelst 'de prestaties, het aantrekken en het organiserende gedeelte' van het eerste elftal van de Parijzenaren. Over de duur van het contract doet PSG geen uitspraken, wel wordt duidelijk dat Campos direct aan zijn klus begint.

De Portugees - eerder in verband gebracht met de vacante positie van directeur voetbalzaken bij Ajax - was in de laatste maanden van het afgelopen seizoen verbonden als technisch adviseur van zowel Celta de Vigo als Galatasaray. Als sportief directeur bij AS Monaco was hij onder meer verantwoordelijk voor de uitgaande transfer van Kylian Mbappé naar Paris Saint-Germain.

"Ik ben opgewonden om mij bij PSG aan te sluiten", zegt Campos op de site van zijn nieuwe werkgever. "Ik beschouw dit als de meest ambitieuze en opwindende club in de wereld van het voetbal. Ik geloof in de visie van de club, die ik deel. Ik kan niet wachten om te beginnen en het grote potentieel van deze exceptionele club verder te ontvouwen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!