Nieuws

Haller blikt terug: Ik was het niet eens met de keuze, maar ik ben niet de coach

Haller blikt terug: "Ik was het niet eens met de keuze, maar ik ben niet de coach"

09-06-2022 09:55

Sébastien Haller kijkt met een tevreden gevoel terug op het voorbije seizoen. De spits van Ivoriaanse komaf werd topscoorder van de Eredivisie, maar zag ook dat Ajax met Brian Brobbey een concurrent haalde in de winter. In een interview met Ajax TV blikt hij terug op die periode.

“Het team had nog een extra spits nodig, het was lastig om alle wedstrijden te spelen zoals wij exact wilden”, zegt Haller, die de komst van Brobbey wel kon waarderen. “Ik was blij met zijn komst, ook omdat hij de eerste twee wedstrijden wist te scoren toen ik er niet was (wegens de Afrika Cup, red.). Het was ook tegen FC Utrecht en PSV, twee belangrijke wedstrijden die het verschil maakten. Dit is wat je nodig hebt als je titels wil pakken, spelers die het verschil kunnen maken.”

De terugkeer van de RB-Leipzig spits betekende wel dat Haller op concurrentie kon rekenen.” Een basisplek is belangrijk, maar je kan niet bang zijn als je weet dat er in het voetbal altijd concurrentie is. Je moet altijd je best doen om je plaats in het elftal te veroveren”, ervaarde de spits, die werd gepasseerd in de KNVB bekerfinale tegen PSV. “Ik was het niet eens met de keuze, maar ik ben niet de coach. Wij hebben niet dezelfde kwaliteiten en hij wilde de kwaliteiten van Brobbey gebruiken deze wedstrijd. Geen probleem, de trainer kiest.”

Haller treurde niet lang over die beslissing. “Je moet de trainer volgen, daarna moet je het elftal steunen en achter je team staan. Ik heb een aantal van deze situaties in het voetbal meegemaakt. Het beste antwoord wat je kan geven is dat je blijft steunen, iedereen wil namelijk in de basis spelen. Dus het kan niet zo zijn dat als je niet speelt, je concurrent niet je vriend kan zijn of dat je hem niet kan steunen. Uiteindelijk zijn we een team”, besluit de Ivoriaan.