Bondscoach Wales baalt: "De jonge spelers moeten leren om meedogenloos te zijn"

9 juni om 09:17

Even dacht Wales er nog met één punt vandoor te gaan, maar door hét perfecte antwoord van Wout Weghorst verloor het met 1-2 van het Nederlands elftal. Volgens bondscoach Rob Page had zijn ploeg het punt over de streep moeten trekken.

Net als Oranje trad ook Wales niet met de sterkste opstelling aan woensdagavond. De tank van de meeste spelers was leeg na de gewonnen play-off finale tegen Oekraïne van afgelopen zondag, waarmee een ticket voor het WK in Qatar werd bemachtigd. “De wedstrijd tegen Nederland werd beïnvloed door de finale van zondag”, zei Page. “We hadden een paar tikken geïncasseerd. We hebben niet de luxe om alle elf spelers te kunnen wisselen, zoals Nederland deed.”

Na twee wedstrijden in de Nations League staat Wales nog op hetzelfde puntenaantal als waar het campagne mee begon: nul. De eerste wedstrijd tegen Polen ging op ongeveer dezelfde wijze verloren. “Ik heb nu een vergelijkbaar gevoel als na het duel met Polen. We gaven onszelf een prachtige kans een punt te pakken, maar we waren wat te naïef. Dit is een waardevolle les.”

Page legt de zere vinger op de opbouw naar de winnende treffer van Weghorst, waarbij Frenkie de Jong een fenomenale rush aflegde. In die rush ontsnapte de middenvelder aan een tackle van één van de Welshman. “We moeten leren van die fouten. De jonge spelers moeten leren meedogenloos te zijn door een overtreding te maken om de wedstrijd dood te maken. Dat heeft me teleurgesteld, maar dat neem ik mijn spelers niet kwalijk. Ik ben echt trots op wat ze hebben laten zien tegen een zeer goed Nederland. We waren niet streetwise genoeg om het karwei te klaren.”