Nieuws

Van Gaal over PSV'ers: Teze haalde een onvoldoende, Gakpo 'weegt' Oranje-shirt

Van Gaal over PSV'ers: "Teze haalde een onvoldoende, Gakpo 'weegt' Oranje-shirt"

09-06-2022 08:45

Bondscoach Louis van Gaal heeft gereageerd op de debuutoptredens van Jerdy Schouten en Jordan Teze. De twee maakten voor het eerst hun opwachting in het shirt van Oranje, maar konden beide niet op een voldoende rekenen, door de ogen van Van Gaal.

Bij ESPN werd Van Gaal aan de tand gevoeld over de debutanten. "Ik denk dat Schouten wel een voldoende haalde, maar Teze niet. Teze is een fantastische centrale verdediger die veel snelheid en opbouwende kwaliteiten heeft. Maar vandaag dus niet. Dat is jammer, maar het was voor hem de eerste keer, dus dat is altijd moeilijk."

Van Gaal zag ook dat het Oranje-shirt enig ‘gewicht’ met zich meebrengt, waarmee hij onder meer op Cody Gakpo doelde. "Onze conditietrainer zei dat er bij de warming-up nu meer spanning op de ploeg stond."

"Er stonden twee debutanten in het veld, maar ook jongens die nog geen tien interlands op hun naam hebben staan. Gakpo is één van de grootste talenten van Nederland, maar wel iemand bij wie het Oranje-shirt nog 'weegt'. Hij speelde niet goed en heeft dit seizoen ook veel last gehad van blessures. Dat neemt een speler toch mee in zijn hoofd."