Nieuws

Liverpool wijst tweede Bayern-bod op Mané af: 'Lachwekkende bonussen'

Liverpool wijst tweede Bayern-bod op Mané af: 'Lachwekkende bonussen'

08-06-2022 14:04 Laatste update: 14:08

Liverpool FC is nogmaals benaderd door Bayern München voor de diensten van Sadio Mané, maar heeft het verhoogde bod van Der Rekordmeister afgeslagen. Dat melden Britse media op woensdag. 

Onder meer The Athletic en The Times schrijven dat Bayern een tweede bod heeft gedaan, maar nul op het rekest kreeg. Vorige week deed Bayern al een poging de Senegalees los te weken bij het elftal van Jürgen Klopp. Toen werd er een bedrag van ongeveer 25 miljoen euro geboden, dat met bonussen kon oplopen naar 29 miljoen euro. Liverpool bedankte, maar wilde meer geld zien voor de Senegalees. 

Inmiddels heeft Bayern een tweede bod neergelegd, voor een vast bedrag van 27.5 miljoen euro dat door bonussen kan oplopen tot 35 miljoen euro. Liverpool heeft het bod nogmaals afgewezen en spreekt van 'lachwekkende bonussen': om de volledige 35 miljoen euro te ontvangen, zou Mané drie seizoenen achter elkaar de Champions League moeten winnen bij Bayern én de Gouden Bal ieder seizoen veroveren. Afgezien van de bonussen is het tweede bod nog geen drie miljoen euro hoger dan het eerste bod. 

Mané staat al lange tijd in de belangstelling van Bayern en beloofde na de Champions League-finale antwoord te geven over zijn toekomst. De aanvaller gaf na de finale echter geen definitief antwoord over het volgende seizoen en daar is nog steeds niets over bekend.