Nieuws

Van Kaam is ontevreden bij FC Groningen: 'Ik sta wel open voor andere clubs'

Van Kaam is ontevreden bij FC Groningen: 'Ik sta wel open voor andere clubs'

07-06-2022 23:17

Daniël van Kaam staat open voor andere clubs. De Nederlands-Braziliaanse middenvelder speelt bij FC Groningen, maar kan niet altijd op speeltijd rekenen. Van Kaam scoorde dinsdagavond bij Jong Oranje de openingstreffer tegen de touwen en zette een prima wedstrijd neer. 

Uiteindelijk won Jong Oranje eenvoudig met 6-0 van Jong Gibraltar. In gesprek met ESPN citeert de jonge middenvelder Steven Bergwijn na een interview bij het grote Oranje. "Dat had Bergwijn ook gezegd bij het eerste, het is lekker dat je gewoon negentig minuten kan maken. Om dan nog belangrijk te zijn, is dan extra lekker."

Van Kaam mocht dit seizoen veel minuten maken bij FC Groningen, maar werd naarmate het seizoen op zijn einde kwam toch aan de kant gezet. "Er kwamen sowieso veel spelers naar Groningen. Het is een keuze van de trainer, heb ook een periode gehad dat het wat minder ging. Soms begreep ik het niet en daar zit je wel mee. Achteraf is het wel een moeilijke periode geweest."

Trainer Danny Buijs vertrok in mei bij Groningen, maar dat doet Van Kaam niet van gedachte veranderen. "Ik sta wel open voor andere clubs. Dus als clubs vanavond keken...", lacht Van Kaam. "Ik hou mijn opties open, heb geen echte voorkeur. Ik hoop op een goede club waar ik speelminuten kan maken", besluit de middenvelder.