Transfernieuws

Diemers kan mogelijk terugkeren bij oude club: Feyenoord wil mij verkopen

Diemers kan mogelijk terugkeren bij oude club: "Feyenoord wil mij verkopen"

06-06-2022 17:30 Laatste update: 09-06-2022 14:09

Het is nog maar de vraag waar Mark Diemers zijn carrière voort gaat zetten, maar hij onthult dat SC Cambuur wel oren heeft naar een terugkeer. De 28-jarige middenvelder staat onder contract bij Feyenoord, maar werd afgelopen winterstop verhuurd aan Hannover 96.

Hannover zag wel brood in een langer verblijf van Diemers, maar kon niet voldoen aan de afkoopsom. "Ik heb nog één jaar contract bij Feyenoord en dat betekent dat Feyenoord mij uiteindelijk niet wil verhuren natuurlijk: dat zou niet slim zijn, want dan loop ik zo uit mijn contract. Dus Feyenoord wil mij verkopen en zij (Hannover, red.) kunnen niet echt een goede transfersom ophoesten. Wat ik moet kosten? Dat weet ik niet precies. Twee miljoen? Nee, het is wel lager, hoor. Feyenoord heeft mij voor 1,3 miljoen gekocht van Fortuna en ik heb nog een jaar contract, dus dat zal niet boven die 1,3 miljoen liggen", onthult hij bij Omrop Fryslân.

Cambuur zou geen onlogische club zijn voor Diemers, die er in het seizoen 2012/2013 zijn debuut maakte als prof. Na avonturen bij FC Utrecht, De Graafschap en Fortuna Sittard was het Feyenoord dat met hem aan de haal ging. De middenvelder staat er wel voor open om terug te keren in zijn geboortestad. "Iedereen weet dat ik uiteindelijk ooit terug wil keren bij Cambuur, er wordt de laatste tijd heel veel naar gevraagd. Ze hebben het afgelopen seizoen goed gedaan, spelen heel herkenbaar voetbal en ik ben natuurlijk heel goed met Henk de Jong. Dus wat dat betreft zijn het allemaal logische dingen, maar ik weet niet wanneer, het is altijd moeilijk te zeggen wanneer. Altijd moeilijk om beloftes te doen."

Degene die Diemers gepolst heeft, is trainer Henk de Jong. "Hij heeft me gisteravond toevallig gebeld en hij heeft gevraagd of ik opensta voor een terugkeer bij Cambuur. En Henk probeert het altijd, hij is daar supergoed in. Als hij twaalf spelers belt, haalt hij er elf binnen", zegt Diemers knipogend, die het naar zijn zin had in Duitsland. "Ik ben heel eerlijk naar Henk. En hij naar mij: in eerste instantie leg ik mijn focus op het buitenland", laat hij dan ook weten. "Mocht daar niets komen wat ik graag zou willen, dan is Nederland weer een optie. En dan is Cambuur ook een optie."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!