Nieuws

Zinchenko feliciteert Wales en komt met boodschap: 'We moeten zij aan zij staan'

Zinchenko feliciteert Wales en komt met boodschap: 'We moeten zij aan zij staan'

05-06-2022 22:01 Laatste update: 22:02
1

Oleksandr Zinchenko is onlangs de zure nederlaag tegen Wales trots op zijn team. De Oekraïner feliciteert de tegenstander en heeft na afloop van het verlies ook nog een boodschap met betrekking tot de oorlog in zijn land.

"Ik ben trots om Oekraïner te zijn", vertelt Zinchenko tegenover BeIN Sports. "We hebben wederom laten zien dat we karakter hebben, wij staan voor vrijheid, wij staan voor een volk dat nooit opgeeft. Ik ben trots op de prestatie van the lads, maar voetbal kan soms wreed zijn. Ik zou Wales graag willen feliciteren, ze zijn al zo lang niet meer op het WK geweest en ik wens ze het beste."

Zinchenko haakt ook nog even in op de huidige situatie in zijn thuisland. "Ik wil nogmaals iedereen bedanken voor alle steunbetuigingen, we moeten zij aan zij staan. We moeten ons samen uitspreken tegen de oorlog en de oorlog moet stoppen. Want vandaag is het Oekraïne, morgen kan het jouw land zijn, je weet het nooit. Iedereen moet in vrede kunnen leven."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!