Nieuws

Frenkie de Jong was weer op dreef: 'Dit ligt mij een stuk beter dan bij Barcelona'

Frenkie de Jong was weer op dreef: 'Dit ligt mij een stuk beter dan bij Barcelona'

04-06-2022 09:31

Frenkie de Jong speelde vrijdagavond weer als vanouds in het Nations League-duel tussen Nederland en België. De middenvelder was continu aanspeelbaar en draaide het Vlaamse middenveld dol. De 25-jarige middenvelder erkent dat hij in het Nederlands elftal beter wordt ingezet dan bij zijn club FC Barcelona.

"Dit voelt heel lekker", zegt De Jong voor de camera's van de NOS na de gewonnen wedstrijd. "Ik speel bij het Nederlands elftal natuurlijk op een totaal andere manier dan bij Barcelona. Ik denk dat dit mij een stuk beter ligt", erkent de uit Arkel afkomstige controleur. "Ik vind het wel prettig als ik vanuit de verdediging één van de eerste aanspeelpunten ben op het middenveld", vervolgt De Jong. 

Bondscoach Louis van Gaal was na afloop te spreken over de prestatie van De Jong en noemde hem 'eigenlijk altijd goed' in het Oranje-shirt. De middenvelder is tevreden met de overwinning, maar wil niet te vroeg juichen. "Als je wint van een groot land, dan komt de euforie en dat is alleen maar leuk. Wij moeten gewoon door blijven gaan, hard werken en zorgen dat we zo goed mogelijk op het WK verschijnen. We hebben een heel goed team, maar het is niet zo dat we na deze wedstrijd opeens een favoriet voor het WK zijn", besluit de middenvelder.