'Ten Hag veegt het schip nog wat schoner: verdedigend duo mag vertrekken'

3 juni om 13:00
Laatste update: 9 juni om 14:12

Erik ten Hag is de bezem flink door de selectie van Manchester United aan het halen. Nadat eerder bekend werd dat Paul Pogba, Jesse Lingard en Juan Mata hun geluk elders mogen gaan beproeven, geldt dit nu ook voor Eric Bailly en Axel Tuanzebe.

Dat weet Fabrizio Romano vrijdag te melden. Bailly verlengde contract in 2021 nog met drie jaar, maar Ten Hag is niet van plan om een beroep op hem te doen. De Ivoriaan kwam afgelopen seizoen tot een schamele zeven optredens in alle competities. Tuanzebe maakte zijn minuten al twee seizoenen ergens anders, bij respectievelijk Aston Villa en Napoli.

EĂ©n van de verdedigers die wel mag blijven, is Diogo Dalot. Ten Hag ziet meer in hem dan in Aaron Wan-Bissaka, die drie jaar geleden nog voor het astronomische bedrag van 55 miljoen euro werd overgenomen. Mata, Lingard, Pogba, Edinson Cavani en Lee Grant hebben allen hun koffers al gepakt: het vijftal beschikte over een aflopend contract. Tot nog toe blijft het bij het maken van ruimte in de United-selectie, maar het is op zeker dat de nodige versterkingen zullen komen.