Nieuws

Wijnaldum-scenario herkenbaar: 'Als Gini dat doet, gaat hij naar Qatar, denk ik'

Wijnaldum-scenario herkenbaar: 'Als Gini dat doet, gaat hij naar Qatar, denk ik'

03-06-2022 08:19 Laatste update: 08:29
2

Dirk Kuyt kijkt met een begrijpende blik naar de situatie van Georginio Wijnaldum bij Oranje. De kersvers ADO Den Haag trainer wist ook niet zeker of hij een uitnodiging zou ontvangen voor het WK in 2014, maar wist zich uiteindelijk wel te bewijzen.

Kuyt weet één ding zeker: Van Gaal laat niets aan het toeval over voor het WK in Qatar. De bondscoach doet er alles aan om de kans op de eindzege zo groot mogelijk te maken. "De avond voor de wedstrijd tegen Mexico, op het WK in 2014, heeft hij me op vier posities voorbereid", wordt hij geciteerd door De Telegraaf. "En verdomd, ik begon als linksback in een vijfmans defensie, werd daarna rechtsback, kwam toen het nodig was in de spits te spelen en eindigde als rechtsback in de achterhoede met vier man. Dat was allemaal doorgenomen en geeft aan hoe diep Van Gaal over voetbal nadenkt."

Wijnaldum werd verweten dat hij dit seizoen te weinig heeft geleverd bij zijn club Paris Saint-Germain. Kuyt snapt hoe Van Gaal denkt. "Bij Van Gaal is 97 procent niet genoeg. Je zult altijd de volle honderd procent moeten geven. Ik denk dat Louis het diep in zijn hart heel moeilijk vindt om Wijnaldum te passeren", vermoedt de 104-voudig international.

"De enige die verandering kan brengen in deze situatie is Gini zelf. Het zou voor mij ook heel lastig worden mee te gaan naar het WK in Brazilië. Het was de reden om nóg meer te geven. Als Wijnaldum dat doet, is hij er bij in Qatar… denk ik."