Nieuws

'Newcastle United-transfer maakt de weg vrij voor Haller naar Dortmund'

'Newcastle United-transfer maakt de weg vrij voor Haller naar Dortmund'

01-06-2022 23:42 Laatste update: 02-06-2022 06:58
1

Borussia Dortmund zag de beoogde aanwinst Hugo Ekitike woensdag naar Newcastle United vertrekken. Daardoor schakelt de Bundesliga-club nu door naar Ajax-aanvaller Sébastien Haller, meldt journalist Manuel Veth van Transfermarkt en host van de Gegenpressing Podcast.

Eerder op de woensdag werd duidelijk dat The Magpies aan de haal gaan met de revelatie van Stade de Reims. De spits (19) scoorde maar liefst tien keer in slechts 1.275 minuten (24 wedstrijden) in de Ligue 1. Hij gold lange tijd als belangrijk transferdoelwit van Die Borussen. Naar verluidt vertrekt het toptalent voor maar liefst 46 miljoen euro naar het steenrijke Newcastle United.

Doordat de nummer twee van de Bundesliga naast Ekitike grijpt, wordt er doorgeschakeld naar Haller. De 'aandacht wordt nu gelegd' op de Ivoriaanse topscorer van de Eredivisie, weet Veth. Daarnaast geldt ook Sasa Kalajdzic nog altijd als een kandidaat. Dortmund informeerde al naar de Oostenrijker - afgelopen seizoen goed voor zes goals in vijftien wedstrijden - van VfB Stuttgart. Bayern München zou ook geïnteresseerd zijn in de 24-jarige spits.