Bale-loos Wales beleeft slechte generale tegen Polen voor cruciale WK-play off

1 juni om 21:07
Laatste update: 1 juni om 21:21

Polen heeft het eerste duel in de Nations League gewonnen. Wales werd in eigen land met 2-1 verslagen, dat aantrad met een veredeld B-elftal.

Nederland en België zijn de andere twee landen in de groep. Voor Wales lagen de prioriteiten elders. Zondag wacht een ontmoeting met de winnaar van het duel tussen Oekraïne en Schotland. Op het spel staat dan een WK-ticket. Die wedstrijd werd duidelijk belangrijker geacht: onder meer Gareth Bale, Aaron Ramsey, Joe Allen en Ben Davies zaten niet eens bij de selectie.

Wales kwam toch op voorsprong. Het was Jonny Williams die de score opende. De middenvelder is actief in de League Two, het vierde (!) niveau van Engeland. Robert Lewandowski kwam in tegenstelling tot gebruikelijk eens niet tot scoren. Het waren Jakub Kaminiski en Karol Swiderski die Polen een perfecte start van de Nations League bezorgde.

Het volgend duel voor Polen in het kader van het toernooi is er één met België. Wales kende dus een slechte generale in aanloop naar het cruciale duel met Oekraïne of Schotland van aanstaande zondag.