Nieuws

'Ik weet zeker dat Jerdy Schouten het heel goed gaat doen bij Oranje'

'Ik weet zeker dat Jerdy Schouten het heel goed gaat doen bij Oranje'

01-06-2022 07:42

Marco Di Vaio is gecharmeerd van Jerdy Schouten. De technisch directeur van Bologna FC maakt de ontwikkeling van de 25-jarige middenvelder van dichtbij mee en is niet verbaasd dat de voormalig speler van Excelsior is opgeroepen voor Oranje.

Di Vaio speelde in zijn actieve voetbalcarrière bij Juventus samen met Edgar Davids. De 14-voudig international van Italië ziet dat Schouten zijn ploeg op alle vlakken probeert te ondersteunen. "Al krijgt hij slechte ballen of komt hij in moeilijke situaties: hij wil vooruit", zegt Di Vaio in gesprek met De Telegraaf. "Als we de bal niet hebben, helpt hij het team met zijn balveroveringen."

"Eén van de beste dingen aan Jerdy is zijn karakter", vervolgt de technisch directeur van Bologna. "Hij is heel sterk, gelooft in zichzelf en dat is heel belangrijk. Ik denk dat dit het juiste moment is om naar het nationale team te gaan. De spelers daar zijn van hoog niveau, maar wat mij betreft kan hij spelen. Ik weet zeker dat hij het heel goed gaat doen. We zijn heel blij voor hem en zijn familie en voor de club. In deze job wil je dat jouw speler naar het nationale team gaat."