Nieuws

'Kuyt volgt Franken op bij ADO Den Haag en wordt donderdag gepresenteerd'

'Kuyt volgt Franken op bij ADO Den Haag en wordt donderdag gepresenteerd'

31-05-2022 17:17 Laatste update: 17:22
1

Dirk Kuyt wordt de nieuwe trainer van ADO Den Haag. De voormalig Oranje-international neemt het stokje over van Giovanni Franken en zal donderdag gepresenteerd worden.

Dat meldt Omroep West. Franken moet het schip ruimen, nadat hij promotie naar de Eredivisie misliep na een knotsgekke return tegen Excelsior. Hij nam in de loop van het seizoen het stokje over van de ontslagen Ruud Brood, maar beschikt niet over de benodigde papieren. Na het debacle in Den Haag viel de naam van Kuyt al in de wandelgangen, nu lijkt de deal definitief rond.

Het wordt de eerste klus als hoofdtrainer in het betaald voetbal voor de voormalig speler van onder meer Feyenoord en Liverpool. Hij was al wel eindverantwoordelijk bij het hoogste jeugdelftal van Feyenoord. De Katwijker kon in Rotterdam nooit de stap naar het eerste elftal maken, de Stadionclub koos namelijk voor Dick Advocaat en vervolgens Arne Slot. Daarnaast deed Kuyt ook evaring op als assistent-trainer bij Quick Boys, de club waar hij als voetballer zijn eerste stappen maakte.