Nieuws

Ervaren Rode Duivel nog lang niet klaar: Het EK van 2024 wil ik nog meemaken

Ervaren Rode Duivel nog lang niet klaar: "Het EK van 2024 wil ik nog meemaken"

30-05-2022 18:21

Axel Witsel is nog niet klaar bij de nationale ploeg van België. De 33-jarige middenvelder, die het aankomende vrijdag gaat opnemen tegen het Nederlands elftal in de Nations League, mikt zelfs nog op het EK van 2024, vertelt hij in gesprek met het Belgische Sporza.

Witsel neemt na vier jaar afscheid van Borussia Dortmund. De middenvelder vertrekt transfervrij, maar heeft nog geen nieuwe club gevonden. "Ik kijk positief terug op mijn tijd bij Dortmund. Maar mijn contract liep ten einde en we hebben samen beslist dat ik een ander avontuur mocht zoeken", onthult de Belg, die niet van plan is om ver weg te gaan. "Ik ben geen 25 meer, dat weet ik. En ik wil ook rekening houden met mijn familie. Dus het zal niet meteen een exotische bestemming worden. Ik heb al eens in China gespeeld, hé."

Eén ding staat boven kijf voor Witsel: hij wil zijn minuten blijven maken op het hoogste niveau. "Ik wil het EK in 2024 nog spelen. Dus ik wil de komende jaren op hoog niveau blijven voetballen. Ik denk dat ik nog zeker drie jaar op hoog niveau aankan", aldus de middenvelder met de herkenbare afro.

Witsel werd afgelopen winter al gelinkt aan een overstap naar de Premier League. Het met geld geïnjecteerde Newcastle United zou wel oren hebben naar de diensten van de Belg. Witsel speelde tot nu toe 120 interlands voor de Rode Duivels.