Nieuws

Maduro geen optie voor Almere City: 'Gaan geen afkoopsom betalen'

Maduro geen optie voor Almere City: 'Gaan geen afkoopsom betalen'

20 april - 07:20

Hedwiges Maduro blijft in Amsterdam ondanks eerdere geruchten over interesse van Almere City FC. Dit werd onlangs bevestigd door Hans Kraay jr. tijdens de uitzending op ESPN. De huidige assistent-trainer was eerder al werkzaam voor de promovendus en dus lag een terugkeer voor de hand.

Kraay jr. bracht details naar buiten na een ontmoeting met Johan Hansma, de technisch manager van Almere en John Bes, de algemeen directeur. Hij stelde hen vragen over de nieuwe trainer en benadrukte "Hedwiges Maduro is géén kandidaat". Deze onthulling kwam ter sprake vanwege het naderende vertrek van Alex Pastoor als hoofdtrainer van Almere City aan het einde van het seizoen.

Maduro, die eerder met succes de O21 van Almere leidde naar het landskampioenschap in 2022, was overgestapt naar Ajax waar hij nu dient als rechterhand van John van 't Schip. Over de afwezigheid van interesse kreeg Kraay een duidelijk antwoord. "Ik heb toen gevraagd waarom niet. Omdat ze hem heel hoog hebben zitten. Dat hebben ze nog steeds, maar ze gaan geen afkoopsom betalen voor een trainer." Maduro heeft momenteel een contract bij Ajax dat loopt tot medio 2026.

Op maandag 8 april nam Hedwiges Maduro de leiding over Jong Ajax tijdens de wedstrijd tegen FC Den Bosch op sportcomplex de Toekomst. Deze rol als coach is een onderdeel van zijn UEFA Pro-opleiding, waarbij hij streeft naar het behalen van het hoogste trainersdiploma in Nederland komende mei. De wedstrijd eindigde in een 0-2 nederlaag voor de Amsterdammers.