Ten Hag verdedigt Rashford na rode kaart: 'Het heeft niets met voetbal te maken'

09-11-2023 19:11

Erik ten Hag heeft Marcus Rashford in bescherming genomen na zijn rode kaart tegen FC Kopenhagen (4-3 verlies). De manager van Manchester United meent dat situaties erger lijken wanneer je ze stil zet op beeld.

Er leek woensdagavond geen vuiltje aan de lucht voor Manchester United. Met een 0-2 voorsprong ging Rashford alleen hard een duel in en na ingrijpen van de VAR mocht de aanvaller uitrukken. De Engelsman plantte zijn voet op de enkel van een speler van Kopenhagen.

"Als je het scherm stil zet, dan ziet het er altijd zo verschrikkelijk uit", begint Ten Hag op de afsluitende persconferentie in Denemarken. "Ze doen er zo lang over om na te denken en maken er dan een rode kaart van. Ik ben zo teleurgesteld over dat soort beslissingen. Daar is het spel niet voor gemaakt."

"Het heeft niets te maken met voetbal", vervolgt de boze Nederlander. "Beslissingen moeten worden gemaakt, dat respecteer ik. Maar foute beslissingen en dan drie daarvan op dit niveau. Daar beïnvloed je wedstrijden mee", besluit hij.

Aan Manchester United nu de taak om de rug weer te rechten. Komend weekend komt Luton Town op bezoek op Old Trafford in de Premier League.