Bosz ziet progressie bij PSV-aanvaller: 'Rendement misschien wat omhoog'

07-11-2023 15:28 Laatste update: 15:31

Peter Bosz is blij met de verschillende type buitenspelers die hij tot zijn beschikking heeft bij PSV. De oefenmeester van de Eindhovenaren vergelijkt Hirving Lozano en Johan Bakayoko met elkaar en lichtte voor laatstgenoemde nog een verbeterpunt uit.

"Uiteindelijk gaat het erom wat ze presteren. Ze zijn beide constant dreigend, maar op een andere manier", begint Bosz op de persconferentie. "Chucky (Lozano, red.) heeft meer ervaring dan Johan (Bakayoko, red.) en heeft nu een stijgende lijn te pakken. Johan is een heel ander type en dreigend in de één tegen één. Het zijn twee hele verschillende spelers."

Toch weet Bosz dat Bakayoko ergens nog wel wat doen aan zijn rendement, waar hij nu ook al niet al te ontevreden over is. "Zeker kijk ik kritisch naar mijn spelers, maar ook naar de mate waarin ze progressie boeken. Als je in zijn algemeenheid kijkt zie je dat Bakayoko progressie boekt. Zijn rendement moet misschien nog wat omhoog, maar we moeten ook niet vergeten dat hij degene was die in Lens scoorde", besluit hij.