Brama: ‘Al degraderen we, onze club blijft FC Twente en deze liefde verandert nooit’

09-09-2023 11:09
1

Wout Brama werd gisteravond geëerd met een speciale afscheidswedstrijd voor FC Twente in de Grolsch Veste. Het was een emotioneel afscheid voor de middenvelder die meer dan vierhonderd wedstrijden speelde voor de Tukkers. Het stadion was beladen met publiek en de supportersverenigingen hadden nog een speciaal afscheidscadeau voor hem.

De 37-jarige Brama speelde 402 wedstrijden voor FC Twente en won vijf prijzen met de club. Zijn afscheidsduel in een uitverkochte Grolsch Veste was zeer ontroerend. Er was een indrukwekkende spandoekenhulde en prijzenparade voor de middenvelder. Ook kreeg Brama een schilderij als aandenken met verwijzingen naar zijn bijnaam 'Clint Eastwood van Enschede'. 

Het hoogtepunt was de schenking van een standbeeld door de supporters. Het beeld zal net als dat van N'Kufo en Boschker bij de hoofdingang van de Grolsch Veste komen te staan. Een prachtig eerbetoon aan Brama's verdiensten voor FC Twente.

In de afscheidswedstrijd nam een team met spelers van het kampioensjaar 2010 het op tegen de Wout's All Stars. Voor de wedstrijd werd stilgestaan bij het overlijden van ex-speler Cheick Tioté. Tijdens de wedstrijd maakte Brama zelf ook een doelpunt, vanaf de stip. 

"Na achttien jaar van mijn leven te hebben gewijd aan het prachtige spelletje voetbal, kan ik niet anders zeggen dan dat ik enorm dankbaar ben om op deze manier afscheid te kunnen nemen", reageerde een ontroerde Brama na afloop.