Wat is er gebeurd met John Guidetti? De spits en cultheld van Feyenoord

08-07-2023 08:30 Laatste update: 08:32

In 'Wat is er gebeurd met?' licht VoetbalNieuws een speler uit die ooit furore wist te maken, maar inmiddels wat uit beeld is verdwenen. Deze week is John Guidetti aan de beurt. Wat is er gebeurd met de voormalig spits van Feyenoord?

Guidetti kwam ooit via het Zweedse IF Brommapojkarna terecht bij Manchester City. In Manchester zagen ze in hem de nodige potentie, maar om echt door te kunnen breken moest hij worden verhuurd. FC Twente wilde met de Zweed aan de haal, maar uiteindelijk was het Feyenoord dat er met hem vandoor ging.

In Rotterdam werd Guidetti al snel een publiekslieveling. Dat kwam mede door zijn positieve arrogante houding en zijn hattrick tegen Ajax. In het glorieseizoen bij Feyenoord kwam de spits tot twintig goals, maar eindigde het feest abrupt. Guidetti liep een virus in zijn zenuwstelsel op, wat hem achttien maanden aan de kant hield.

Na Feyenoord trok Guidetti naar Stoke City, Celtic, Celta de Vigo, Deportivo Álaves en AIK Solna. Daar werd hij nooit de aanvaller die hij in Nederland was. Hoe nu verder met Guidetti?