'Als spelers spanningen signaleren, is dat een signaal om het op te lossen'

24-05-2023 22:18

Marcel Brands noemt het logisch dat PSV met Ruud van Nistelrooij heeft gesproken over de onrust in de selectie. Die zou mogelijk zijn ontstaan door het vertrek van André Ooijer als assistent en daaropvolgende spanningen in de technische staf. Woensdag maakte ook Van Nistelrooij bekend te gaan vertrekken, het zij per direct.

"We moeten de dingen wel benoemen zoals ze zijn", aldus Brands woensdagmiddag op de persconferentie. "De twee assistenten zijn gestopt. Daar gaan wij dan met de trainer over praten. Dat lijkt me logisch. Als er bij jouw bedrijf mensen stoppen, ga je ook praten. Dat is ook wat wij hebben gedaan, niet meer of minder."

"Als spelers dan ook signaleren dat er spanningen zijn in die staf, dan is dat een signaal voor ons om te kijken hoe we dat gaan oplossen", zo vervolgt de algemeen directeur. "Dan weet je dat je twee dingen moet doen. Je gaat zeker niet proberen om dat tijdens een seizoen op de spits te drijven, maar proberen om het op een goede manier te beëindigen, wat ook de doelstelling was. Dat is ook waar we de afgelopen weken over in gesprek waren."