Koeman noemt vertrek Van Nistelrooij 'pijnlijk': 'Veel respect voor zijn besluit'

24-05-2023 20:36

Ronald Koeman heeft veel respect voor het besluit dat Ruud van Nistelrooij woensdag nam om bij PSV te vertrekken. De 46-jarige oefenmeester deed dat omdat hij te weinig draagvlak zou hebben gevoeld. Koeman noemt het vertrek daarentegen ook pijnlijk, voor beide partijen.

"Ik schrik niet zo snel tegenwoordig, maar je weet niet of eerdere publicaties kloppen", aldus de bondscoach voor de camera's van ESPN. Hij reikte woensdagavond de individuele prijzen uit tijdens het kampioensdiner van de Keuken Kampioen Divisie.

"Het heeft wel geklopt natuurlijk, want uiteindelijk is Ruud gestopt en daar heb ik zeer veel respect voor. Ik ken hem. Daar zal hij zijn goede redenen voor hebben, lijkt mij. Dat zeg ik dan zomaar op afstand, maar dat het tot dit leidt is zowel voor PSV, maar ook voor Ruud pijnlijk."

Fred Rutten zit komende zondag op de bank bij de Eindhovenaren, als ze in de laatste speelronde van de Eredivisie op bezoek gaan bij AZ. Ook hij vertrekt aan het eind van het seizoen, net als de andere assistent; André Ooijer.