Terneergeslagen Heitinga ziet CL uit zicht raken: 'Het wordt een moeilijke strijd'

7 mei om 08:38
Laatste update: 7 mei om 10:40

John Heitinga ziet Champions League-voetbal voor Ajax komend seizoen steeds verder uit zicht raken. De trainer van de Amsterdammers ziet na het 0-0 gelijkspel tegen AZ in dat de achterstand op PSV bijna niet meer in te halen is.

"Laten we de conclusie trekken na 34 wedstrijden, maar Ajax hoort normaal gesproken Champions League te spelen", begint Hetinga op de persconferentie. "Maar als je het over 34 duels niet haalt, dan is dat de keiharde realiteit. De conclusie is pas na 34 wedstrijden en daar zullen we keihard voor strijden en het maximale uit de laatste drie wedstrijden willen halen en dan moet je kijken hoe ver je komt. Maar het wordt een moeilijke strijd", vertelt Heitinga gedecideerd.

Volgens Heitinga ontbreekt het bij Ajax ook aan geluk, maar hoort dat er eenmaal bij in het voetbal. Voor komend seizoen heeft de trainer al gesprekken met het bestuur voor mogelijke versterkingen. "Natuurlijk spreek ik met Sven (Mislintat, directeur voetbalzaken, red.), achter de schermen zijn ze, of we, daar heel hard mee bezig. We willen een zo sterk mogelijke selectie krijgen. En ook kijken naar de huidige situatie, maar voor nu focussen we ons eerst op de volgende wedstrijd."