Van Nistelrooij legt de vinger op de zere plek: 'Tempo, je moet sneller zijn'

09-04-2023 09:47

Ruud van Nistelrooij was zacht gezegd niet tevreden over het spel van PSV in de eerste helft. De trainer van de Eindhovenaren zag zijn ploeg zich na rust herpakken en de drie punten binnen slepen.

PSV won zaterdagavond met 4-0 van Excelsior. Hoewel de uitslag voor zich spreekt, was het spel niet naar behoren. "Op basis van de tweede helft vind ik ook dat je redelijk goed was. Over de eerste helft zijn we niet tevreden, dat is duidelijk", geeft Van Nistelrooij aan op de persconferentie. Op de vraag waar het in de eerste helft aan schortte was de trainer duidelijk. "Tempo", gaf de voormalig prof in één woord met een lach aan. "Je weet ook dat je tegenstander zich aanpast en 5-4-1 speelt en tactisch goed staat ten opzichten van ons. Dan kom je heel veel in de één tegen één en de duels. Dan moet het sneller en moet je wat scherper zijn. Dat waren we te weinig."

Van Nistelrooij geeft aan dat zijn ploeg met een voorsprong de rust in ging, maar dat de tevredenheid zeker ontbrak. "Uiteindelijk de tweede helft komt Excelsior er niet meer aan de pas. Dan kom je goed uit de kleedkamer met de kans van Veerman en Simons alleen voor de keeper. Dan moet je al eerder uitlopen, maar dan loop je uiteindelijk nog uit ook omdat Excelsior dat niet heel de wedstrijd kan volhouden."