Ten Hag: 'Zij beschikken het overgrote deel van de wedstrijden over hele selectie'

16-03-2023 14:00

Erik ten Hag stelt dat Manchester United het qua beschikbaarheid van de selectie niet makkelijk heeft gehad dit seizoen. De Nederlandse manager trekt de parallel met koploper Arsenal.

"Als je naar het hele seizoen kijkt, dan hebben wij veel tegenslagen gehad", begint Ten Hag tijdens een persmoment. De oefenmeester doelt op beschikbaarheid van het aantal spelers in zijn selectie. "We kwamen vaak spelers te kort, maar elke keer zijn we er goed mee omgegaan. Het gaat om de spelers die wél beschikbaar zijn, maar we dealden ermee."

"Ik denk dat ik tot nu toe maar één wedstrijd heb gehad waarin ik de hele selectie tot mijn beschikking had", vervolgt Ten Hag, die blij mag zijn dat dat meteen een topduel was. "Dat was tegen Manchester City. Elke wedstrijd is er wel een speler geschorst, geblesseerd of ziek."

De trainer wijst vervolgens naar Arsenal. "Kijk naar Arsenal. Zij hebben het overgrote deel van de tijd de beschikking over het hele elftal", besluit hij. Met nog twaalf wedstrijden te spelen bedraagt de achterstand nu zestien punten op The Gunners.