Op deze positie kan Frimpong volgens Koeman en zichzelf mogelijk ook uit de voeten

7 juni om 06:45

Jeremie Frimpong zou eventueel ook aan de linkerkant uit de voeten kunnen, stelt Ronald Koeman. De bondscoach is extra met de uitblinkende rechtsback annex rechtsbuiten bezig geweest op de Oranje-trainingen, vertelde hij achteraf op de persconferentie.

"We zijn met iedereen extra bezig geweest, we willen vooral duidelijkheid scheppen over de manier van spelen", aldus Koeman, die Frimpong nog wat extra aandacht heeft gegeven. "Hij begrijpt niet alles in het Nederlands, dus dan is het logisch dat je hem nog appart neemt. Het komt erop neer dat hij net zo moest spelen zoals bij zijn club en dat was ook zo. Hij speelde meer rechtsbuiten dan als rechtsback."

Aangezien ook Denzel Dumfries als rechtsback en Donyell Malen en Xavi Simons staan te trappelen als rechtsbuitens, zou Frimpong aan de linkerkant ook geen gekke gedachte zijn. "Weet ik niet, natuurlijker is aan de rechterkant", vervolgt Koeman, die vervolgens niets uit wil sluiten. "Op de training heeft hij ook aan de linkerkant gespeeld, al raakte hij toen geblesseerd volgens mij. Maar dat zou eventueel ook kunnen, al ben ik daar nog niet van overtuigd."

Zelf gaf Frimpong bij de NOS nog aan dat hij ook aan de linkerkant kan spelen. "Als ik maar aan de zijkant speel, ik kan op beide posities spelen", klonk het.