Mbappé doet zelf ook duit in het zakje: na twee assists ook één doelpunt

5 juni om 23:10

Frankrijk sloot het eerste oefenduel voor het EK 2024 winnend af door Luxemburg met 3-0 aan de kant te zetten. Kylian Mbappé speelde daarin een grote rol door zelf twee assists af te leveren en zelf de derde treffer te scoren. Jonathan Clauss en Randal Kolo Muani scoorde de andere doelpunten.

In de 85ste minuut was het voor de laatste keer raak voor Les Bleus. In een simpele oefenwedstrijd tegen Luxemburg scoorde Mbappé de derde treffer van de avond. Hij kreeg de assist van Bradley Barcola, die slechts enkele minuten voor de treffer zijn debuut mocht maken van Didier Deschamps. Na een goede dribbel gaf de nieuwe Real Madrid-ster aan waar hij de bal wilde hebben en Barcola leverde deze perfect af.

Daarvoor had Clauss op geweldige wijze voor de tweede treffer van de avond gezorgd. De verdediger kreeg de bal van Mbappé na een korte corner van Antoinne Griezmann. Vanaf een meter of 25 besloot Clauss eens uit te halen en dat deed hij niet zonder doel te treffen. Via de onderkant van de lat stuiterde de bal over de lijn.

Kolo Muani had eerder in de wedstrijd net voor de rust voor de eerste Franse treffer van de avond getekend. Mbappé was kort daarvoor langs de Luxemburgse verdediging gesneld en hij leverde een perfecte voorzet af. De andere PSG-aanvaller kon vrij inkoppen en deed dat dan ook.

Wil jij op de hoogte blijven van al het grote voetbalnieuws? Dan is de VoetbalNieuws-app perfect voor jou! Download hier de app uit de Play Store en klik hier voor de App Store. Al het grote nieuws direct op je telefoon!