Van Praag legt uit: zo gaat Ajax verder na het vertrek van Kroes

2 april - 18:38

Michael van Praag heeft openhartig gereageerd op de non-actiefstelling van algemeen directeur Alex Kroes bij Ajax. De voorzitter van de Raad van Commissarissen vertelde tegen de NOS dat hij vanwege Kroes' handel met voorkennis geen andere optie zag.

Kroes was slechts twee weken in dienst bij Ajax. Van Praag vertelt voor de camera's van ESPN dat daarin totaal geen onverdeelde tevredenheid heerste, op welk vlak dan ook. "Dat is nou precies de reden waarom ik dit zo vreselijk vind: we wachtten verdorie een half jaar op hem. Ik ben op mijn knieën naar AZ geweest om te kijken of hij eerder kan komen, zo graag wilden we hem hebben. We waren ook blij dat hij binnen was. En drie weken later gebeurt dit."

Van Praag legde ook uit hoe Ajax nu verder gaat. "Het allerbelangrijkste is dat we doorgaan met waar we aan begonnen zijn: ervoor zorgen dat het op technisch vlak weer gaat zoals we willen. We gaan gewoon door met de ingeslagen koers, die is ingezet door Alex, maar ook Marijn (Beuker, red.), Louis (Van Gaal, red.) en Danny Blind. Dat gaat gewoon door."

"De onderhandelingen daarmee worden ook prima gedaan door ons en Susan (Lenderink, red.). Ik ga de directie bijstaan als gedelegeerd commissaris, waardoor ik ze met ze zal meedenken en soms ook hand-en-spandiensten zal verrichten. Tegelijkertijd zullen we als raad van commissarissen moeten kijken naar een nieuwe algemeen directeur."