Kluivert wil graag Ajax helpen, maar krijgt geen gehoor: 'Met niemand gesproken'

1 april - 21:35 Laatste update: 21:35

Patrick Kluivert zou Ajax graag willen helpen. De oud-speler maakt zich zorgen om de Amsterdamse club, maar heeft nog geen contact gehad. Wel ziet de voormalige spits zich als geschikte kandidaat.

Ik zit hier niet om een vacature op te eisen", antwoordt Kluivert in Rondo op de vraag of hij zichzelf bij Ajax ziet. "Het doet wel pijn om je club zo te zien. Wie weet, wie weet. Ik heb met niemand gesproken. Tuurlijk wil ik Ajax graag helpen. Ik ben een Ajax-man."

Zelf vind de oud-speler van de Amsterdammers het ook raar dat zijn naam nog niet genoemd is bij de openstaande vacatures. "Waarom niet? Dat is een heel goede vraag, dat vraag ik mezelf ook af. Of ik denk dat ik geschikt ben voor Ajax? Ik denk het wel. Want? Ik denk dat ik op persoonlijk vlak mijn ervaringen goed kan overbrengen op de spelers."

Ruud Gullit, die ook aan tafel zit in de uitzending van Ziggo Sport heeft wel een vermoeden. "Dat is hetzelfde als met Clarence Seedorf. Die heeft gesolliciteerd, een brief geschreven en geen antwoord gehad. Niets. Als zij in het buitenland komen, gaan er deuren open. Overal. Op de een of andere manier denken ze hier anders."