Van 't Schip legt uit: kan Brobbey meedoen tegen Feyenoord?

28 maart - 15:23

John van ’t Schip heeft gereageerd op de blessure van Brian Brobbey. De coach van Ajax vertelde dat hij nog niet weet of de spits mee kan doen in de Klassieker van 7 april en legt uit waarom hij de afgelopen tijd enorm veel minuten maakte.

"Als je topsport bedrijft, dan ben je op de grenzen van je kunnen aan het presteren", aldus Van 't Schip donderdag op de persconferentie. "Met Brian is dat continu het geval geweest en dat heeft tot op de laatste keer (Sparta-uit, red.) goed uitgepakt. Je weet dat het een keer fout kan gaan, maar je wil ook niet met een nóg jonger team gaan spelen. We spelen natuurlijk al met een vrij jong team en Brian is belangrijk daarin, dus ja, we proberen er alles aan te doen om hem steeds beschikbaar te hebben. We managen daarin door hem af en toe een dag vrij te geven of om hem eerder eruit te halen, maar dat zijn soms dingen waar je niet altijd grip op hebt."

De coach kan nog geen zekerheid geven over het meedoen van Brobbey tegen Feyenoord. "Wat ik begrepen heb, is dat zijn letsel in ieder geval niet zo ernstig was als bijvoorbeeld dat van Bergwijn. Dus we hebben wel hoop dat het sneller kan gaan, maar ook daarin moet je voorzichtig zijn."