Goes moet kiezen: wie is de beste spits waartegen hij moest verdedigen in de Eredivisie?

20 maart - 14:20 Laatste update: 14:20

Wouter Goes kan moeilijk kiezen wie de beste spits is waartegen hij in de Eredivisie heeft gespeeld. Zowel Santiago Gimenez als Brian Brobbey kunnen op de complimenten rekenen van de verdediger. Over Luuk de Jong kan hij nog niets zeggen, want tegen PSV speelde Goes nog niet.

"Vorig jaar in De Kuip toen was het de nummer één tegen de nummer twee", begint Goes zijn interview tegen VoetbalPrimeur. "Met al dat vuurwerk in het stadion toen en Gimenez liep toen de hele tijd uit mijn rug slim weg. Toen dacht ik wel dit is ander niveau. De tweede keer ging het al iets beter, maar het was wel de eerste keer dat ik dacht dit is een niveautje hoger. Ik heb nu wel genoeg wedstrijden gespeeld dat ik met het niveau mee kan. Ik heb nog niet tegen De Jong gespeeld, dus daar kan ik nog niets over zeggen."

Over de gevaarlijkste spits van de Eredivisie is de jonge verdediger ook duidelijk. "Brobbey is ook wel echt een gevaarlijke spits. Ajax zit natuurlijk nu in een moeilijke fase, als Ajax in een goede fase zit is hij nog gevaarlijker dan hoe hij nu is. Gimenez ook, maar het zijn twee hele verschillende spitsen. Ik kan ze eigenlijk niet met elkaar vergelijken."