Waarom de gemoederen tussen Conceição en Arteta na afloop hoog opliepen in de CL

13 maart - 07:22

Sérgio Conceição was na afloop van het door FC Porto van Arsenal verloren Champions League-duel niet te spreken over collega Mikel Arteta. De Portugese oefenmeester beschuldigt de Spaanse ervan zijn familie te hebben beledigd.

Na afloop van de strafschoppenserie tussen Arsenal en Porto (1-1, Arsenal wint) liepen de gemoederen hoog op. Conceição en Arteta werden bekvechtend op het veld gespot en ook de nodige spelers bemoeiden zich met de situatie. Wat er precies aan de hand was, was lange tijd onduidelijk, maar op de afsluitende persconferentie gaf de Portugees zijn kant van het verhaal. 

"Wat Arteta zei is denk ik beter om niet te zeggen", begint Conceição, die vervolgens aangeeft dat hij tijdens de wedstrijd al geïrriteerd raakte. "Het is echt een Spaans ding, want het is ook met Pep Guardiola zo. Ze hebben mijn familie beledigd in het Spaans. Ik heb hem aan het eind verteld dat hij de mensen die hij heeft beledigd tussen ons is en dat hij zich moet focussen op zijn eigen team. Daar zit een hoop individuele kwaliteit en daar moet hij het beter mee doen."

Welke woorden Arteta precies heeft gebruikt, is onbekend. Dat de Spaanse oefenmeester van Arsenal intens met wedstrijden mee kan leven is dat zeker wel.