Emery heeft mooie woorden voor Ajax: 'Dat is voor mij een extra motivatie'

6 maart - 23:57

Unai Emery heeft zin in het Conference League-duel met Ajax. De Spaanse coach van Aston Villa haalt aan dat de Amsterdammers weliswaar een dramatisch seizoen beleven, maar altijd bol staan van het jonge talent en ook weer aan de betere hand zijn. Bovendien haalt hij wat extra motivatie uit een bijzonder feitje.

"Ajax heeft natuurlijk mijn volledige respect", aldus Emery woensdag op de persconferentie. "Het is een historische club en ze hebben veel Europese ervaring. In 2019 speelden ze nog in de halve finale van de Champions League en ze waren zelfs heel dicht bij de finale. Ze brengen altijd veel jonge en talentvolle spelers voort."

Ondanks dat Villa wellicht torenhoog favoriet is, onderstreept de oefenmeester de kwaliteiten van Ajax. "Ze hebben niet het meest stabiele seizoen, maar het gaat ook steeds beter. Ik weet zeker dat een aantal van de huidige jongelingen over een paar jaar ook weer heel belangrijke spelers worden."

"En ze spelen donderdag voor eigen publiek", voegt hij daaraan toe. "Daar willen ze natuurlijk hun beste performance neerzetten. Ik heb al heel veel Europese ervaring opgedaan bij diverse clubs, maar voor mij is het voor het eerst dat ik hier speel tegen Ajax. Dat is voor mij ook een extra motivatie."