Wens gaat in vervulling: PSV-aanvaller heeft transfer naar Bundesliga te pakken

1 februari om 11:10
Laatste update: 1 februari om 11:10

Yorbe Vertessen trekt na veertien jaar de deur bij PSV achter zich dicht. De aanvaller heeft een contract tot medio 2028 getekend bij Union Berlin. De Belg was niet tevreden over het geringe aantal speelminuten bij PSV en aasde al langer op een vertrek.

Union Berlin betaalt naar verluidt vijf miljoen voor Vertessen, die nog een contract tot medio 2025 had bij PSV. De aanvaller tekent voor drie jaar bij de laagvlieger uit de Bundesliga en wordt daar de vervanger van de naar Real Sociedad vertrokken Sheraldo Becker. Na lang steggelen is PSV dan eindelijk toch over de streep getrokken. Vertessen was al meedere dagen in Berlijn, maar officieel tekenen deed hij nog niet.

In totaal speelde Vertessen bijna vijftien jaar voor PSV. In 2009 werd de flankenflitser overgenomen van de jeugdopleiding van Westerlo. In januari 2021 maakte hij via Jong PSV de definitieve overstap naar het eerste elftal. De vleugelaanvaller heeft in totaal honderd wedstrijden in het eerste van PSV gespeeld. Daarin maakte hij achttien doelpunten en leverde tien assists.

Bij Union Berlin moet Vertessen hard aan de slag om de club van degradatie uit de Bundesliga te behoeden. De club won de absolute degradatiekraker van Darmstadt en staat nu op de vijftiende plaats. Het gat naar de play-offs voor degradatie is nu vijf punten en naar directe degradatie zes. Aankomend weekend moet de ploeg afreizen naar RB Leipzig. Vertessen kan daar zijn debuut maken.