'Groot nieuws uit Rotterdam: Feyenoord concreet voor jonge Premier League-back'

17 januari - 14:45 Laatste update: 14:45

Feyenoord zou de zinnen hebben gezet op Nottingham Forest-verdediger Neco Williams, zo weet het doorgaans betrouwbare 1908.nl woensdagmiddag naar buiten te brengen. De Rotterdammers zouden werk willen maken van een huurovereenkomst met de Premier League-club.

Volgens het medium zou Feyenoord zich 'concreet' hebben gemeld voor de 22-jarige Williams, die in de zomer van 2022 nog voor twintig miljoen de overstap maakte van Liverpool naar Nottingham Forest. In 2,5 jaar staat de teller van de Welshmen op 49 optredens voor The Garibaldis, waarin hij goed was voor twee assists en één treffer. Het shirt van Liverpool droeg Williams ook nog eens 33 keer en maakte deel uit van de ploeg die in het seizoen 2019/20 landskampioen werd, in 2020 het WK voor Clubs won en in 2022 de League Cup veroverde.

Dat een huurperiode goed uit kan pakken, weet Williams als de beste. Voor zijn miljoenenoverstap naar Nottingham speelde Williams in 2022 een jaar voor Fulham. In totaal speelde Williams al 97 professionele wedstrijden. Dit seizoen wisselt de verdediger door een flinke concurrentiestrijd basisplaatsen om met wisselbeurten om kwam zo dertien keer in actie. Volgens 1908.nl is een tijdelijke komst van Williams naar Feyenoord 'relatief haalbaar' en lijkt het 'optimaal binnen de spelprincipes van de club' te passen. De Rotterdammers sturen aan op een huurovereenkomst, waarna het nog hoopt langer van de rechtsachter te kunnen genieten.