PSV kan bizar record evenaren met resultaat tegen Excelsior: 'Unieke prestatie'

12 januari - 14:02

Volgens Peter Bosz gaat zijn PSV er zaterdagavond alles aan doen om een uniek record te evenaren. Wanneer de Eindhovenaren thuis niet verliezen van Excelsior, zijn ze zeventien competitiewedstrijden op rij sinds de start ongeslagen. De laatste keer dat een Eredivisieclub dat lukte, was in het seizoen 1987/1988, ook toen door PSV.

Bosz snapt daarom dat erover gesproken wordt en erkent ook dat het binnen zijn selectie leeft. "Dat heeft best wel lang geduurd, maar als je er zo dichtbij bent, bij zo'n unieke prestatie… Want dat is het, want anders heeft het ook niet zo lang geduurd voordat het weer benaderd zou worden. Dan denk ik dat je er ook alles aan moet doen om dat record te grijpen."

De oefenmeester stelt desondanks niet veel anders te merken binnen de groep. "Nee, dat niet. Maar het feit dat we het de laatste weken daar wel heel veel over gehad hebben, de media, maar wijzelf ook, betekent wel dat het leeft natuurlijk. Maar dat ik iets anders merk, dat is het niet. Het gaat erom dat je diezelfde wedstrijdspanning hebt. Normaal speel je, herstel je en heb je weer een wedstrijd. Dat is nu toch even anders na weken met familie."

PSV – Excelsior begint zaterdagavond om 21.00 uur in het Philips Stadion. VoetbalNieuws zal via Langs de Lijn live verslag doen van de wedstrijd. Het daarvoor bestemde blog komt te zijner tijd online.