Hato geselecteerd door Koeman: 'Ik zocht een linkspoot...'

14-11-2023 15:30
1

Het was voor Ronald Koeman vrij snel duidelijk dat hij Jorrel Hato ging oproepen. Dat kwam mede door het technische overleg met de bondscoach van Jong Oranje, Michael Reiziger. Ook het linkerbeen van Hato heeft nog invloed gehad.

Hato is op 17-jarige leeftijd een vaste waarde in de achterhoede van Ajax. Afgelopen zondag droeg de verdediger zelfs de aanvoerdersband, nadat Steven Bergwijn het veld verliet. Dat Hato linksbenig is heeft een grote invloed gehad, aldus Koeman. "In technisch overleg zitten we met Michael Reiziger en bespreken we jongens uit Jong Oranje. Ik zocht een linkspoot, ook belangrijk."

Met Nathan Aké en Micky van de Ven zag Koeman twee linkspoten met een potentiële basisplaats afhaken wegens blessures. "Er waren best anderen", zegt de bondscoach, die af en toe moet lachen om de pers. "Ik vind het altijd heel leuk dat jullie (de pers, red.) met elkaar uitmaken wie ik moet selecteren. Er waren andere kandidaten, maar die waren rechtsbenig."

"Ik had een vooruitziende blik, want Nathan Aké meldde zich ook af dit weekend. Toen had ik zoiets van: ik heb weer gelijk." Zaterdag speelt Oranje de belangrijke EK-kwalificatiewedstrijd tegen Ierland. Bij winst is Oranje verzekerd van een plek op het EK in Duitsland.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello