Koeman blikt terug op Brobbey-kritiek: 'Had hem meer moeten verdedigen'

14-11-2023 12:25 Laatste update: 12:58

Ronald Koeman vindt dat hij Brian Brobbey meer in bescherming had moeten nemen in plaats van openlijk praten over zijn verbeterpunten. Dat zegt de bondscoach op de afsluitende persconferentie voorafgaand aan het EK-kwalificatieduel met Ierland.

De bondscoach van Oranje schoof vorige week aan bij het programma Rondo van Ziggo Sport en had daar een uitgesproken mening over de kwaliteit van afwerken van Brobbey. "In de vorige interlandperiode hadden we hem erbij en dan zie je wel dat zijn eerste aanname en de manier van afwerken niet goed zijn. Dan vraag ik me af wat je doet bij de clubs waar je hebt gespeeld", zei Koeman destijds.

Na zijn opmerkingen hebben de twee nog met elkaar gesproken. "Het gesprek was goed", zegt Koeman op de persconferentie. Het verbaast mij dat het zo'n item is geworden. Ik ben een hele slechte politicus. Misschien ben ik te eerlijk. Ik had hem moeten verdedigen." Brobbey heeft zich afgemeld voor de komende interlandperiode vanwege 'overbelasting'. De spits van Ajax maakte afgelopen zondag tegen Almere City (2-2) nog de negentig minuten vol.

"Juist in de laatste periode heeft hij zich goed ontwikkeld" geeft de bondscoach aan. Hij is snel en sterk en gevaarlijk. Er is ook nog genoeg om te verbeteren. Blijkbaar mag je dat niet allemaal zeggen." Oranje komt zaterdag, zonder Brobbey, in actie voor het EK-kwalificatieduel tegen Ierland. Om 20.45 uur wordt er afgetrapt in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk of beluister hier de nieuwe aflevering van TITELSTRIJD met onder andere oud-Feyenoorder Mohamed Taabouni over Quinten Timber en Arne Slot!

  • match.tabs.match
  • match.tabs.setup
  • match.tabs.statistics

match.matchDetails


Datum
zaterdag 18 november 2023
Stadion
Johan Cruijff Arena
Aftrap
20:45
Scheidsrechter
Di Bello