Nieuws

Liverpool geeft tijdens finale al statement over chaos: 'Zijn diep teleurgesteld'

Liverpool geeft tijdens finale al statement over chaos: 'Zijn diep teleurgesteld'

28-05-2022 23:59

Liverpool FC is niet te spreken over de manier waarop de Champions League-finale is georganiseerd in Parijs. Het duel begon ruim een half uur te laat en veel Liverpool-fans kwamen niet het stadion in wegens chaos buiten de ingangen. 

Saint-Denis, een voorstad van Parijs, bleek moeilijk te bereiken vanaf de fanzone, waardoor er flinke opstoppingen ontstonden. Sommige fans probeerden zonder kaartje naar binnen te komen, waarna de Franse politie met traangas reageerde. Gedurende de tweede helft waren er nog steeds mensen buiten aanwezig die met een geldig kaartje naar binnen wilden, maar de meeste mensen hadden tegen die tijd de hoop opgegeven en waren weer richting het hotel gekeerd.

'We zijn diep teleurgesteld over de moeilijkheden bij de ingangen en de afwezigheid van de beveiliging', schrijven The Reds in een statement. 'Dit is de allergrootste wedstrijd in het Europese voetbal en supporters horen niet de ervaringen te beleven die ze hier beleefd hebben.' De Engelse club is allesbehalve onder de indruk van de organisatie. 'We hebben een formeel onderzoek aangevraagd, naar de oorzaken van deze onacceptabele voorvallen', sluit de club af. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!