Nieuws

Excelsior bereidt zich op allesbepalend duel voor in zwembad: 'Ook een keer leuk'

Excelsior bereidt zich op allesbepalend duel voor in zwembad: 'Ook een keer leuk'

28-05-2022 22:26

Excelsior staat zondag tegenover ADO Den Haag om te bepalen wie het laatste Eredivisie-ticket pakt. Trainer Marinus Dijkhuizen besloot zijn ploeg verrassend naar het zwembad te halen voor de laatste voorbereidingen.

Of het zwembad voor een betere training zal zorgen, is voor sommige spelers van Excelsior de vraag. "Was op zich een keer wat anders… Ik weet niet of het goed is voor je benen, maar ik vond het wel een keer leuk, wat anders dan voetbal", geeft middenvelder Mats Wieffer toe tegenover ESPN. 

Trainer Dijkhuizen kon wel lachen om de reacties en spreekt van een geslaagd experiment. "Mijn aanvoerder (Redouan El Yaakoubi, red.) had het hele seizoen al gevraagd: trainer, wanneer gaan we nou een keer zwemmen? Dus die had ik nog in mijn achterzak zitten", lacht hij. "Dan komt soms ook het kleine kind naar boven, dat vonden ze heerlijk."

In de heenwedstrijd kreeg Excelsior in de blessuretijd de gelijkmaker tegen de oren, waardoor de mannen van Dijkhuizen nog vol aan de boek moeten in het Cars Jeans Stadion. De trainer maakt zich geen zorgen om de druk. "De vorige keer tegen Roda speelden we ook eerst gelijk en toen wonnen we daar, 0-2. In uitwedstrijden zijn we überhaupt vaak goed, dus ik zie eigenlijk geen problemen", besluit Dijkhuizen.