Nieuws

Kökcü lovend over Slot: 'Spelen als elftal goed, dat is het werk van de trainer'

Kökcü lovend over Slot: 'Spelen als elftal goed, dat is het werk van de trainer'

20-05-2022 21:27 Laatste update: 21:39

Orkun Kökcü is lovend over Arne Slot. De trainer heeft van hem een defensieve middenvelder gemaakt, vertelt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Waar Kökcü eerder vaak stond opgesteld als aanvallende middenvelder, zakt hij onder Slot vaker in op het veld en heeft hij een controlerende rol. "Nummer 10 staat alleen nog op mijn shirt, verder is dat een afgesloten periode. De controlerende rol, dat is mijn positie. Vroeger wilde ik gekke acties zien. De spelers die dat deden, dát waren mijn favoriete spelers. Nu kijk ik beelden terug van Iniesta en dan geniet ik veel meer dan dat ik eerder deed. Ik vergelijk mezelf niet met Iniesta, maar zó wil ik nu ook spelen."

Het Europese succes van Feyenoord komt voor een groot deel door het plan van Slot, stelt Kökcü. "We spelen als elftal ook goed. Dat is het werk van de trainer, die ons met zo’n duidelijk speelplan het veld in stuurt dat het allemaal zoveel makkelijker is geworden. Ik zeg weleens voor de gein tegen ploeggenoten: wij hoeven alleen nog maar te voetballen."