Nieuws

Slot baalt: 'Zo beginnen tegen Roma is niet iets wat ik zou willen adviseren'

Slot baalt: 'Zo beginnen tegen Roma is niet iets wat ik zou willen adviseren'

15-05-2022 18:14

Arne Slot baalde na de nederlaag van Feyenoord tegen FC Twente. De trainer hoopt dat de selectie ervan heeft geleerd in aanloop naar de finale van de Conference League tegen AS Roma.

"Ik hoop dat het eenmalig is", aldus Slot tegenover ESPN. Feyenoord miste een hoop spelers en kwam niet goed voor de dag in De Kuip. "Je kunt je afvragen hoeveel waarde dit heeft, maar ik vond het een belangrijke wedstrijd om mee te nemen richting de finale. Dan is verliezen niet leuk."

Slot kon wel relativeren na de nederlaag. "Maar als je alles laat indalen na zo'n seizoen, met zoveel punten en zo'n Europese campagne, dan is er ook heel veel om met een goed gevoel op terug te kijken."

De Feyenoord-spelers lieten zich in de tweede helft uit de tent lokken en oogden gefrustreerd. "Ik heb ze op het hart gedrukt dat dit (tegen Roma, red.) keer twaalf gaat. Hopelijk nemen we een aantal dingen mee van deze wedstrijd. Zo beginnen en achterstaan is tegen Roma niet iets wat ik ze zou willen adviseren. Dat moet de belangrijkste les van vandaag zijn."