Wedstrijdverslag

Schreuder niet voorbij Anderlecht: kans om in te lopen op koploper verkeken

Schreuder niet voorbij Anderlecht: kans om in te lopen op koploper verkeken

01-05-2022 20:44 Laatste update: 20:46

Alfred Schreuder heeft met Club Brugge niet weten te winnen van Anderlecht (0-0). Door het puntenverlies lieten de Bruggenaren het na te profiteren van het gelijkspel van koploper Union Sint-Gillis.

Doordat de verrassende nummer één van België niet verder kwam dan de brilstand tegen Antwerp, was er de uitgelezen kans voor Club Brugge om aan te sluiten in de kampioensgroep. In het uitduel met Anderlecht deed de beoogde Ajax-trainer vanaf de eerste minuut een beroep op zowel Ruud Vormer als Noa Lang.

Bij Paars-Wit stonden ook de nodige in Nederland bekende spelers aan de aftrap. Joshua Zirkzee, Wesley Hoedt en Ajax-huurling Lisandro Magallán domineerden met hun ploeggenoten de wedstrijd, maar wisten het veldoverwicht niet in de score uit te drukken. Hoedt was bijna verantwoordelijk voor een weergaloze treffer: zijn inzet vanaf de middenlijn kon ternauwernood gekeerd worden door Simon Mignolet.

Ondanks het gelijkspel zijn de kansen op de landstitel voor Club Brugge nog niet verkeken. De achterstand bedraagt drie punten op Union. Er worden nog vier duels afgewerkt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!