Bevestigd door familie: Mino Raiola overlijdt op 54-jarige leeftijd

30 april om 16:10
Laatste update: 30 april om 17:29

Mino Raiola is overleden. Dat heeft zijn familie zaterdagmiddag bevestigd. De zaakwaarnemer is 54 jaar geworden. 

Raiola kampte al langere tijd met een longziekte en vocht de afgelopen dagen voor zijn leven. Donderdag werd gemeld dat de Italiaans-Nederlandse makelaar was overleden, maar dit bleek snel niet te kloppen. Na deze melding ontkrachtte Raiola zelf de geruchten op Twitter, maar twee dagen sloeg het noodlot alsnog toe.

Raiola groeide op in Haarlem en arriveerde op éénjarige leeftijd in Nederland. De zaakwaarnemer begon zijn carrière als spelersmakelaar bij Sport Promotions, dat in handen van Rob Jansen was. Uiteindelijk ging Raiola op eigen voet verder en werd hij bij clubs snel bekend als een harde zakenman in de voetbalwereld. Raiola bemiddelde voor topspelers als Zlatan Ibrahimovic, Erling Haaland en Paul Pogba.

Veel Nederlandse topspelers maakten ook gebruik van de diensten van Raiola. Onder meer Matthijs de Ligt, Owen Wijndal, Denzel Dumfries, Ryan Gravenberch en Donyell Malen hadden Raiola als zaakwaarnemer. 

'In oneindige treurnis delen wij het heengaan van de meest betrokken en beste voetbalmakelaar die ooit was', laat zijn familie in een statement weten. 'Het was de missie van Mino om de voetbalwereld beter te maken voor spelers en die missie zullen wij blijven uitvoeren. We bedanken iedereen voor de steun en vragen om privacy tijdens deze periode van rouw.'