Nieuws

'Heerenveen en Groningen azen op Zweeds talent (19), concurrentie ligt op de loer'

'Heerenveen en Groningen azen op Zweeds talent (19), concurrentie ligt op de loer'

28-04-2022 18:48

Sc Heerenveen en FC Groningen proberen Mayckel Lahdo los te weken bij Hammarby IF. De negentienjarige vleugelaanvaller kan ook rekenen op belangstelling van het Deense Aarhus.

Dat melden Scandinavische media. Zo schrijft Aftonbladet dat de Nederlandse ploegen én Aarhus alledrie contact opgenomen hebben met het negentienjarige talent van het Zweedse Hammerby. De sportief directeur van de club, Jesper Jansson, hoopt zo snel mogelijk het contract van Lahdo te verlengen. 

Het Zweedse talent staat zelf ook open voor een langer verblijf bij de huidige koploper van Zweden. Hij gaf onlangs aan dat hij geen haast heeft om naar het buitenland te verkassen. "Ik voel me geweldig en heb het gevoel dat ik in een goed proces zit. Ik ontwikkel me elke dag en voel dat ik wil blijven", aldus Lahdo. Het zal voor Heerenveen, Groningen en Aarhus dus een zware kluif worden om het talent deze zomer in te lijven.

Lahdo maakt sinds dit seizoen onderdeel van de A-selectie. Hij kwam vijf keer in actie voor Hammerby, waarin hij eenmaal trefzeker was.