Nieuws

Goed nieuws voor NAC inzake Van Hooijdonk-transfer: FIFA stelt club in het gelijk

Goed nieuws voor NAC inzake Van Hooijdonk-transfer: FIFA stelt club in het gelijk

22-04-2022 12:15 Laatste update: 13:45

Goed nieuws voor NAC Breda: de FIFA heeft de Bredanaars in het gelijkgesteld over het juridische geschil over de opleidingsvergoeding met Bologna FC. De twee clubs liggen met elkaar overhoop over de opleidingsvergoeding van Sydney van Hooijdonk. Naar verluidt zijn de Italianen de Parel van het Zuiden een bedrag van vier ton verschuldigd.

Dat melden de Brabanders in een statement op de clubsite. 'In eerdere communicatie heeft NAC reeds aangegeven dat het ervan overtuigd is aan alle punten te voldoen om recht te hebben op de opleidingsvergoeding van Bologna FC. Deze overtuiging is hedenochtend door de FIFA bevestigd', valt onder meer te lezen in het persbericht.

Even leek het erop dat Bologna en NAC elkaar toch nog zouden vinden in een akkoord, maar uiteindelijk besloot de Serie A-club er toch van af te zien. 'Hiertoe heeft NAC besloten de zaak aanhangig te maken bij de FIFA. Na enkele weken heeft NAC vanmorgen de uitspraak van de FIFA ontvangen.' Bologna kan in cassatie gaan tegen de uitspraak.

Het avontuur van Van Hooijdonk in de Serie A bleef (voorlopig) tot een half jaar beperkt. Inmiddels speelt de zoon van oud-international Pierre van Hooijdonk op huurbasis voor sc Heerenveen.