Breaking news

OFFICIEEL: Ten Hag nieuwe manager van Manchester United

OFFICIEEL: Ten Hag nieuwe manager van Manchester United

21-04-2022 12:13 Laatste update: 12:18

Eindelijk witte rook uit Engeland. Erik ten Hag is met ingang van komend seizoen de nieuwe manager van Manchester United. De huidige trainer van Ajax vertrekt zodoende na afloop van dit seizoen uit Amsterdam en begint in Engeland aan zijn eerste buitenlandse avontuur op het hoogste niveau.

Al langer zong de naam van Ten Hag nadrukkelijk rond bij Manchester United en was het vooral wachten op de officiële bevestiging: die is er nu gekomen. De komst van de Oldenzaler naar Old Trafford is wereldkundig gemaakt door The Mancunians

Ten Hag tekent een contract voor drie seizoenen bij Manchester United, met een optie voor nog een seizoen. "De afgelopen vier jaar bij Ajax, heeft Erik zichzelf bewezen als één van de meest opwindende en succesvolle trainers van Europa. Hij staat bekend om zijn attractieve en aanvallende manier van voetballen en zijn toewijding naar de jeugd", reageert Football Director John Murtough verguld op de komst van de Nederlander. 

"Tijdens de gesprekken met Ten Hag zijn we diep onder de indruk geraakt van zijn langetermijnvisie hoe hij Manchester United terug wil brengen naar het niveau waarop we willen acteren. Zijn drive en vastberadenheid om dat te bewerkstelligen, is indrukwekkend", besluit hij.