Nieuws

 'Ajax heeft het zelf gedaan, had Onana niet meer bij de selectie gehaald'

'Ajax heeft het zelf gedaan, had Onana niet meer bij de selectie gehaald'

11-04-2022 08:12

De analisten van Studio Voetbal hekelen het gedrag van Andre Onana. De Kameroense sluitpost maakt de afgelopen weken geen sterke indruk en bij het praatprogramma zijn ze van mening dat het voor Ajax-trainer Erik ten Hag steeds lastiger wordt om Onana het vertrouwen te blijven geven. 

Na afloop van de wedstrijd tussen Ajax en Sparta Rotterdam (2-1) verscheen Onana voor de camera van ESPN. De Kameroener gaf toe dat hij niet in zijn sterkste vorm verkeerde, maar tegelijkertijd deelde hij ook een sneer uit. "De mensen kunnen over me zingen, huilen of wat dan ook. Maar I don't give a shit." "Tegen het arrogante aan", zegt NOS-verslaggever Jeroen Stekelenburg over het interview bij Studio Voetbal.

Onana bedankte het Ajax-publiek na het laatste fluitsignaal met veel tegenzin. Dit leidde tot veel ergernis bij een aantal medespelers. "De trainer moet ingrijpen", vindt Ibrahim Afellay. "Die moet tegen Onana zeggen: iedereen wil dat ik jou niet opstel, maar ik geef je vertrouwen en dan moet je je niet zo gedragen."

Van Hooijdonk is van mening dat Ajax deze situatie zelf gecreëerd heeft. "Die hebben hem weer op doel gezet. Ik had hem niet meer bij de selectie gehaald in januari." De voormalig Oranje-international begrijpt wel waar de frustratie van Onana vandaan komt. "Hij wordt uitgefloten. Er is geen band meer. Het is een zakelijke relatie. Hij drijft steeds verder af van zijn club."